Verbannen naar terras!

Dag KanActiefplussers allemaal!
 
Vinden jullie een beetje evenwicht tijdens deze bijzondere tijden?
En vonden jullie reeds de tijd en de motivatie om met onze lesgeefsters aan de slag te gaan en zo wat spanning met ontspanning te combineren?   
Het leuke is dat de stijl van elke lesgeefster anders is en dat, als je alle video’s doorlopen hebt, je daarna op elk moment kan kiezen welke
workout je het meest zal motiveren.
 
Ikzelf heb intussen alle workout-video’s achter de rug en enkele zelfs al een tweede keer.
 
Mijn bevindingen op een rijtje…
Thuis turnen doet wat met een mens. 
Bij mijn eerste try-out in de huiskamer bespeurde ik tijdens de oefeningen op de mat spinnenwebben onderaan de keukenstoelen en een onverantwoord grote hoeveelheid stof onder de sofa. 
Niet evident om je daarna nog te concentreren op de buikspieroefeningen, laat staan op de plank. 
Dus moest ik na het opnieuw ombouwen van de living ook nog de grote kuis doen voor ik weer aan de sport-slag kon. 
Onze vloer bleek -na een ongewilde spreidstand die het einde betekende van mijn wegens overdadig opgebouwde coronakilo’s te klein geworden sportshort- zeker niet slipvrij genoeg voor mijn soort turnmatje.
Om die redenen alleen al zal ik blij zijn terug in de grote sportzaal te staan.
 
Het is met de video’s in alle geval wetenschappelijk bewezen dat het bezitten van een poes een flexibeler mens van je maakt. 
Nu enkel nog mijn echtgenoot overtuigen.  Rob is sowieso geen fan van mijn indoor oefeningen.
Van hem mag Tineke nooit meer binnen : tijdens haar sessie heb ik niet enkel onze lampadaire gemold maar hem terwijl hij op weg naar de frigo te kort langs mijn boksbeweging passeerde een blauw oog geklopt… Exit Tineke dus “voor altijd!”  Met Lies en Asya kan hij nog net overweg, maar Hannelore, Svenja en zeker Tineke verbande hij algauw naar het buitenterras waar ik minder schade kan berokkenen. 
Daar moet ik er dan wel weer het hoorbare gegniffel van onze door de haag spiedende buurman bij nemen… maar dát zal hem niet goed bekomen wanneer we ooit weer dichter dan 1,5 meter mogen naderen. 
Ik oefen meer dan één workout per week én kweek extra flexibiliteit met stofzuigen op plaatsen waar ik anders nooit kom.
Die buurman gaat nogal een post pakken na het coronatijdperk. Hà.
 
Nog iemand die zijn ervaringen wil delen?
Bruikbare tips voor “Do’s and Don’ts” bij de workouts in huiselijke sfeer nog steeds welkom! 
Laat het ons weten!
 
Tot zwaai(ermaaroplo)s! 

Anke x

Comments