Pensioen Lies

KANACTIEFPLUSSERS HEBBEN ECHT GEEN CORONAPARTY NODIG OM SAMEN PLEZIER TE MAKEN! 

Hier staan we dan. Al uren ongedurig aan het dralen voor het huis van onze voorzitster Lies die vandaag met pensioen gaat.  

Wiens idee het was om Lies hier met drie KanActiefplus-bestuursleden op te wachten na haar laatste werkdag, ben ik vergeten, maar in tijden als deze lijkt het mij achteraf gezien echt niet verstandig om met je armen vol roze ballonnen, een pot bloemen en een fles bubbels op straat rond te wandelen. 
Subiet komt hier een politiecombi aangesnord en vliegt één derde van het KAplus-bestuur in den bak op verdenking van organisatie en deelname aan een coronaparty! We hadden toch echt beter kunnen inschatten dat Lies na haar laatste werkdag niet direct naar huis zou vertrekken en -zoals Anneleen ons momenteel vanuit Pellenberg whatsappt- nog overal in de gangen en op de parking blijft plakken en dralen en papieren neusdoekjes volspuit met emotionaliteit...
Wie weet beslist ze tijdens het naar huis rijden ineens ook nog om te gaan aanschuiven in de ellenlange wachtrijen voor de Action voor enkele lastminute kerstaankopen in plaats van zich naar huis te reppen om haar eerste vrije pensioen-namiddag relax thuis in bad door te brengen! 

Mijn poging enkele argwanende buren af te wimpelen met de uitleg dat er een klein meisje op dit adres is geboren, zal Lies in alle geval de komende dagen nog veel kopbrekens bezorgen bij het leegmaken van haar brievenbus.  

Wachten is echt niet goed voor mij want dan denk ik veel te veel na en ineens slaat de schrik mij om het hart dat onze verrassing wel eens de verrassing teveel zou kunnen zijn In die lange verrassingsreeks tijdens de laatste voorbije week voor haar pensioen. Straks krijgt ze iets!  

En we mogen dan wel alle drie ervaring met reanimatietechnieken hebben, we zijn toch niet meer helemaal zeker of hartmassage op het ritme van Staying Alive dan wel van een ander tof turnmelodietje moet worden uitgevoerd. 

Stress stress stress!

Gelukkig komt ze -net voor we het derde uur wachten ingaan- alsnog de straat ingereden en ontwikkelt ze als ze onze roze aanwezigheid in de gaten krijgt, behalve de zoveelste emotionele huilbui (waarvoor we gelukkig met een doos tissues gewapend zijn) en een gigantisch schuldgevoel omdat ze beseft hoe lang wij hier al voor haar deur lopen te vapeuren, geen andere echt levensbedreigende gevoelens...

En kunnen wij na deze stunt, die wij ons wellicht langer dan Lies zullen herinneren, eindelijk snel zelf gaan aanschuiven in de ellenlange wachtrij voor de Action voor onze lastminute kerstaankopen en hopen dat we daarna op tijd thuis raken voor de Speciale Online Kerst Special Lies-Les vanavond waarvoor 73 (!!!!!) deelneemster zijn aangemeld om Lies enthousiast hijgend te begeleiden tijdens haar definitieve overgang van KanActief naar KanActiefplus.

KanActiefplussers hebben echt geen coronaparty nodig om samen plezier te maken!

Anke