De kip of het ei

Perzische schoonheden Julien en Toulouse kijken statig pronkend in de camera van Hannelore en vergapen zich spottend aan de ontplofte pluisbolcoiffure waaronder ik tijdens deze eerste online KanActiefles van 2021 voor mijn computerscherm lig te zweten…

Puffend en hijgend vraag ik mij oprecht af of ik sport om er de kerstkilo’s af te krijgen, danwel of ik mij met kerst bewust heb laten gaan met het voornemen die kilo’s er met het sporten weer af te krijgen?
Corona is op meer dan het vlak van besmetting gevaarlijk: het vieren van kerst in kleine bubbels is totaal nefast voor een mens zijn gezondheid! In klein gezelschap ben je veroordeeld die (even grote als elk jaar) kerstbuches met drie in plaats van twaalf personen op te eten.  Om nog te zwijgen over die voorraad geestrijk vocht die uitgedronken moet worden op straffe van nakende vervaldatum.
Als dat coronabubbelgedoe nog lang blijft duren, kan ik mij op het eind van dit jaar vermommen als Kerstman in plaats van Zwarte Piet… maar bij de KanActiefpluslessen misschien eindelijk planken zonder inspanning omdat mijn buik dan een kussen zal vormen op mijn matje!
“Staying Alive” zingschrijft Nadine op de chat, terwijl ik naar adem lig te happen.
“Bedankt voor de tip!” is het enige antwoord dat in mij opkomt…

Comments